Son Konular

17 Haziran 2010 Perşembe

Emir Avcı Biyografisi

Yazar : Emre | Tarih|Saat : 17 Haziran 2010 Perşembe | 15:42 | Etiketler : | | | | | | 3 yorum var.
Türkiye'nin en yakışıklı hackeri olarak tanınan Emir Avcı bilişim korsanlığından sonra bugünlerde koruyucu bir hacker olarak yer alıyor.

Türkiye'nin Senin Gibi Hackerlere İhtiyacı Var Emir Avcı

Emir Avcı
Emir Avcı Kimdir ?

Emir Avcı İstanbul'da doğmuş ve hala İstanbul'da yaşamakta olan şuanda 22 yaşında olan bir Ceh yani hackerlara karşı önlem alan bir güvenlik uzmanıdır.
Bilgisayar ile 11 yaşında ugraşmaya başlayan Emir Avcı bu ugraşma ve alaka ilerledikçe saklı gizliliklerin ortaya çıkmasına sebep oldumuştur.İlk büyük hack denemesi, 2006 yılında Türkiye'de yayın yapan Akıcı FM radiosunun web sunucularına izinsiz girmesi ile gerçekleşmiştir.Akıncı Fm sisteme verilen zarardan dolayı şikayet'de bulunmuştur.


Bunun sonucunda zararın karşılanması için Akıncı Fm sahibi mahkemeye başvurmuştur. Sistem ve bilgisini kötüye kullanmayan ancak Akıncı Fm sahibinin iyi niyetle uyarılmasına rağmen Emir Avcı'yı söz ile tahrik etmesi sistemin çökmesine sebep olunduğundan ortak karar alınarak sistem masrafının ödenmesi üzerine şikayet geri alınmıştır.

2007 yılında hacker'ların gözde sitesi olarak bilinen dünyaca ünlü İtalyan "zone-h" sitesinin yayınını kesilmiştir. Yapılan eylem sonucu site yöneticileri uyarılmış ve yayın 1 hafta kesilmişti. Bu yapılan eylemler onun daha da değişik boyutlara gitmesinde hız kazandırmıştır. Ve bu kez yurtdışındaki "Securitymod" adlı yabancı güvenlik şirketinin sitesine saldırı düzenlemiş ve siteyi hack'lemişti. Amacının sadece güvenlik firmalarının bile doğru düzgün güvenliğinin olmamasını göstermek ve %100 güvenliğin kesin olmadığını ıspatlamaktı. Yapılan işin verdiği heves ile bu bilgiler gün geçtikçe daha ciddi boyuta doğru ilerlemeye başladı.

Linux ve Microsoft sistemlerini iyi kullanabilmesi Emir Avcı'nın yeteneklerini sergilemesine sebep olmuştu. Büyük holdign'lerin sistemlerinde bulduğu güvenlik açıkları ve korunma yöntemleri onu bilişim sektörüne anti-hacker olarak tanıtmıştı. Sistemlerin nasıl çalıştığını merak etmesiyle başlayan macera dolu hayatı sistem yöneticiliği ve network güvenliği üzerine yön almıştı. Bu güzel neden ile hayatına çok değişik bir boyutta farklılık kazandırarak güvenlik uzmanı olup önemli kurumların ve resmi kuruluşların güvenliğini sağlama konusunda karar almıştır. Bilişim sektöründe anti-hacker olarak en genç beyaz şapkalı hacker belgesine sahip olmuştur. Ardından kendi işini yapmak için güvenlik danışmanlığı kurmuştur.


Emir Avcı Resmi Web Sitesi Grişi İçin Tıklayın...
author

Yazar : Emre ÖZDEMİR

2005 yılından beri ilginç bir merak duygusu ile başlayan bilgisayar ve teknoloji dünyası, merakım sayesinde sürekli genişleyen bilgi ağacımı her zaman genişletmeye özen gösterdim. Amacım sadece bir iş sahibi olmak değil, aynı zamanda gelecek adına Bilgi, Bilişim, Internet ve Teknoloji gibi alanlarda insanoğlu ve Vatan’ım için yararlı bir şeyler yapabilmeyi hedeflemekte oldu.

3 yorum:

  1. (: bu nasıl biri böyle yha manyak birşeydir he düşünsene genç hacker yaşlılığı nasıl olur harbidende yakışıklı (:

    YanıtlaSil
  2. etkileyici

    YanıtlaSil
  3. Yalan Diz Boyu Her Ceh Alanı Çok Prof mu Sanıyorsunuz Sırf Ceh İle İş Bitmiyor Sistem Ağ Uzmanlıgı Var Ceh Alabilinilmesi İçin İlk Etap O Sertifika Alınır

    YanıtlaSil

Data Vizyon 2009 © 2014. All Rights Reserved. - Edit by Emre ÖZDEMİR Powered By Blogger